De computer sneller maken kunt u op basis van een diagnose scan van een goed Windows optimalisatie programma. Deze legt in kaart waar uw computer kan worden geoptimaliseerd en wat uw computer vertraagt. Voor meer informatie: PC SPEED TEST.

LAPTOP & COMPUTER OPSCHONEN

Waarom moet ik de laptop en de computer opschonen?

Er zijn verschillende oorzaken die uw computer vervuilen, Windows problemen opleveren en die het noodzakelijk maken om uw computer onderhoudsbeurten te geven (net zoals we dat met de auto doen). Als u niet uw computer onderhoudt, zal deze trager worden. Dit geldt zowel voor Windows en Mac systemen. Dit geldt zowel voor laptop, notebook of desktop pc’s. Welk besturingssysteem wilt u opschonen? Heeft u een Mac of een Windows systeem?

Wilt uw een mac opschonen? Klik dan hier als u een Mac systeem wilt opschonen!

Wilt u een Windows laptop of desktop computer opschonen?

Windows computer opschonenLees dan hier verder… kijk, een trage Windows computer is vaak onnodig. Investeer in uw Windows computer en maak uw computer eens schoon anders zullen de prestaties afnemen. Hier bespreken we de belangrijkste onderhoudsbeurten voor het opschonen van uw systeem en het verbeteren van haar prestaties. Is dit makkelijk mogelijk? Laten we het eens bekijken….(trouwens, deze informatie is alleen van toepassing voor systemen met Windows, heeft u een Mac lees dan het artikel Mac opschonen).

Onderhoudsbeurt 1. Het windows register opschonen

computer opschonen

Het Windows Register is het brein van uw pc. In het register worden alle configuraties en instellingen van Windows, programma’s en uw gebruikers account bewaard. Het register wordt intensief gebruikt en speelt een sleutel rol in het goed functioneren van een computer. Als het Windows register vervuild raakt of raakt beschadigd heeft dit direct gevolgen. Een beschadigd of vervuild register, vertraagt het opstarten van Windows en van programma’s drastisch. Ook resulteert een beschadigd register vaak in software en dll-fouten. Het opschonen van het register is een belangrijke taak om u de computer gezond en snel te houden. Het is belangrijk om het register schoon te maken met software die gemaakt is door Microsoft erkende partners. Deze moeten namelijk voldoen aan de Microsoft eisen voor het ontwikkelen van goede software. Het Windows register is zeer fragiel en het opschonen van het register moet u alleen doen met software van Microsoft goedkeurde en erkende partners. Wat is een goed software merk voor het opschonen van het register?  Een aantal kandidaten springen er tussen uit: de Registry Reviver (pure cleaners) en de Advanced System Optimizer (veel meer snufjes).

De Advanced System Optimizer van Systweak 

computer opschonen van rommelSystweak heeft met de Advanced System Optimizer vele lovende referenties en recensies gekregen. Met de Advanced System Optimizer zult u een goed gereedschap in uw handen hebben om uw Windows register te beheren en te optimaliseren. De computer opschonen met de Advanced System Optimizer zal eenvoudig zijn. We bevelen u aan om een gratis Windows register scan uit te voeren omdat dit geregeld nodig is om uw pc prestaties op peil te houden door preventief fouten te repareren. Hoeveel pc fouten zitten er in uw Windows register? Wat maakt u computer traag? Hoeveel schade heeft uw pc register al opgelopen? 

pc opschonen

De status van uw computer kunt u gemakkelijk vaststellen.

 Hier kunt u met de Advanced System Optimizer direct een systeemscan starten.

”Voorkomen is beter dan genezen!”

computer opschonen met software

Onderhoudsbeurt 2. De pc opschonen van verouderde stuurprogramma’s.

Waarom van toepassing?

Uw computer heeft vele verschillende hardware onderdelen die afhankelijk zijn van software (drivers ofwel stuurprogramma’s) voor de communicatie met het Windows besturingssysteem. Deze Windows drivers kunnen verouderd raken en de boel vertragen door vervelende errors. PC opschonen van verouderde driver met behulp van driver management software of wel een driver scanner is vaak de gemakkelijkste oplossing om deze onderhoudstaak te automatiseren en driver problemen mee op te lossen en te voorkomen. U zou een driver scanner specifiek hiervoor kunen aanschaffen om deze taak voor u te doen. Verstandiger en goedkoper is om te overwegen om te investeren in een completere oplossing voor het opschonen van de computer. Twee goede en bekende merken die goede driverscanners bevatten zijn de Advanced System Optimizer (bevat dus ook een driver scanner) en de Regcure Pro. U zou deze eens met elkaar kunnen vergelijken.

computeropschonenmeteendriverscanner

Aanbevolen: Een driver scan, bepaal of uw pc werkt met verouderde drivers.
Download de Advanced System Optimizer en voer een gratis driverscan uit.

Onderhoudsbeurt 3. De computer opschonen van vertragende instellingen.

Waarom van toepassing?

Er zijn genoeg factoren, instellingen en processen die op uw computer snelheid een negatieve impact hebben. De vermogens van uw computer en de systeem bronnen die uw computer tot zijn beschikking heeft kunnen worden aangetast door verscheidene factoren, zoals bijvoorbeeld te veel software die mee opstart met uw Windows besturingssysteem. Dit heeft een negatieve impact op de PC snelheid.

Aanbevolen: Voor meer informatie omtrent het begrip pc snelheid kunt u de volgende pagina eens bekijken – pc sneller maken – of u bent welkom om een gratis computer speed ofwel snelheid test uit te voeren met de Advanced Systemcare software om te kijken naar wat uw computer op dit moment vertraagt en hoe u de pc versnellen kunt op een eenvoudige manier.

Onderhoudsbeurt 4. De computer opschonen van harde schijffragmentatie

Waarom van toepassing?

computeropschonen-hardeschijfdefragmenterenFragmentatie van de harde schijf, dat wil zeggen de interne verbrokkeling van de opgeslagen bestanden op uw harde schijf, is een veel voorkomend euvel. Om vertraging bij openen en opslaan van bestanden te voorkomen, dient u minimaal eenmaal per jaar de harde schijf te defragmenteren. Dus, uw pc opschonen van harde schijf verbrokkeling en u merkt meteen het verschil!

Aanbevolen: Harde schijffragmentering is een langzaam en sluipend proces. Het is belangrijk om uw harde schijven in goede staat te houden en af en toe te defragmenteren. Het defragmenteren van uw harde schijf zal uw computer sneller maken. Het defragmenteren kunt u ook makkelijk doen met de Advanced System Optimizer en de Regcure Pro. Meer informatie over het onderhouden van de harde schijf kunt u vinden op de pagina: computer opschonen defragmenteren.

Onderhoudsbeurt 5. De computer opschonen van Malware

Wanneer van toepassing?

Uw computer kan gemakkelijk geïnfecteerd raken door Malware wanneer u geen aandacht besteedt aan de beveiliging van uw pc.  Malware zit vaak onzichtbaar gekoppeld aan internetsites die u bezoekt of in bestanden verstopt die u krijgt via (vooral spam) email. Malware, in de vorm van bijvoorbeeld een bepaalde virus, trojan of keylogger, probeert toegang te krijgen tot privacy gevoelige informatie op uw computer. Persoonlijke passwords en bankgegevens zijn niet meer veilig. Helaas, met vaak zeer ernstige gevolgen voor uw computer en uw algehele internet privacy.

Computer opschonen

Aanbevolen: Ook hier geldt, de pc opschonen, spam filteren en verborgen malware verwijderen met een goed anti-malware programma ofwel virusscanner. Heeft u nog geen virusscanner? Evalueer dan een anti-malware totaaloplossing, die bijvoorbeeld ook een spamfilter met een antivirus en antispyware scanner heeft. De bovengenoemde Advanced System Optimizer bevat een goede anti-malware scanner. Maar een andere bekende Microsoft partner in vooral in de V.S. en Canada is Paretologic. Paretologic is een Microsoft Silver Independent Software Vendor. Paretologic heeft recently de Regcure Pro ontwikkeld. De reden waarom we u aanbevelen om de Regcure Pro te testen is omdat deze software niet alleen uw Windows register kan opschonen, maar ook alle andere onderhoudstaken kan uitvoeren zoals het verwijderen van malware. Het is een gebruiksvriendelijke totaaloplossing die helaas alleen in het engels beschikbaar is. Als dit geen probleem voor uw is, kunt u zeker deze software eens bekijken. We hebben er vele goede recensies over gelezen en nooit klachten over gehad. Paretologic staat bekend voor de ontwikkeling van uitstekende utility software en het aanbieden van goede klantenondersteuning. De meeste van onze lezers testen hieronder dan ook vrijblijvend deze software gratis.

gemakkelijkdecomputeropschonen

Wilt u gemakkelijk en effectief uw computer opschonen?
Klik hier om deze software eens te testen op uw computer.

Ten slotte, raden we u ook aan om belangrijke informatiebronnen te raadplegen gespecialiseerd op het gebied van pc veiligheids-vraagstukken zoals US-CERT en de Waarschuwingsdienst.nl van de Nederlandse overheid. Tenslotte, niet vergeten uw nieuwe software updates van Windows te installeren. Dit zal u helpen met het preventief vermijden dat complexe malware zoals een Trojaans Paard makkelijk uw systeem zal kunnen besmetten.

Onderhoudsbeurt 6. De pc opschonen van register vervuiling.

Waarom van toepassing?

Het regelmatig verwijderen van oude software en het vaak installeren van nieuwe software en applicaties zal het interne Windows register vervuilen. Hierdoor zullen de pc prestaties van uw computer afnemen. Een ander signaal van Windows register vervuiling is het verschijnen van foutmeldingen bij het installeren van nieuwe software, of het opstreden van software laad & download fouten en de z.g. Windows DLL problemen.

pc opschonenDe onderhoudstaak die nodig is om deze ergernissen te voorkomen, wordt vaak aangeduid met de term ‘register opschonen’. Het register ofwel het Windows register is het hart van uw pc. Het opschonen ofwel cleanen van het vervuilde Windows register is een must om de levensduur van uw computer te verlengen en vooral om plezier te behouden bij het gebruik ervan. Het is toch een grote ergernis om te werken of te wachten op een slecht presterende, trage computer. Voor het opschonen van de computer register, kunt u overwegen om een pure registry cleaner te testen. Een van de beste registry cleaners die ontwikkeld zijn de volgende: Registry Reviver van ReviverSoft.

Zoals gezegd. Een van de bekendste en betrouwbaarste merk voor utility software is ReviverSoft. Ze hebben een registry cleaner ontwikkeld die door de meeste Windows gidsen is beschreven geworden als de beste op de markt. De Registry Reviver is de beste keuze wanneer uw het register wilt opschonen. Voor meer informatie raden we u aan om de review over deze registry cleaner te lezen en daar ook te testen en te vergelijken met de Regclean Pro (ook een pure cleaner):

  1. Registry Reviver Review
  2. Regclean Pro

Het computer opschonen van register fouten en rommel kunt u ook doen met de Regcure Pro. Deze software is meer compleet dan de Registry Mechanic en bevat meer gereedschappen om uw computer volledig mee te onderhouden en schoon te maken. Deze software is ontwikkeld door Paretologic, een Microsoft Gold Vendor. Het nadeel van deze software is dat deze alleen in het engels beschikbaar is. Wanneer dat een probleem is, is het beter om de al eerder genoemde Advanced System Optimzier te testen. De computer opschonen kunt u het beste en het grondigste doen met deze software:

Meer informatie over het opschonen van het Window register kunt u op deze pagina vinden: Register opschonen.

———-

Trouwens, heeft u thuis een mac computer? Wilt u een Apple Mac computer opschonen? Lees dan ons nieuwe artikel over mac opschonen: Hoe kan ik het beste mijn mac opschonen?

 

Wij selecteren kwaliteit software voor PC onderhoud & stabiliteit & gezondheid!

PcSnellerMaken.nl heeft de beste software die op dit moment op de markt verkrijgbaar is voor u geselecteerd en maakt gebruik van op dit vlak gevestigde namen en producten. De gedownloaden producten werken gegarandeerd, eenvoudig, effectief en snel. Bent u tevreden over de resultaten tijdens de test, neem dan een onderhoudslicentie af tegen een zeer gereduceerd tarief. Alle genoemde onderhoudsbeurten maken daar apart deel van uit. Uw pc is in veilig en werkt optimaal door regelmatige bewaking en onderhoud anders zullen de pc prestaties afnemen.Mocht u zoeken naar een complete totaaloplossing voor al uw belangrijke pc onderhoudsbeurten voor meer pc stabiliteit en snelheid, raden we u de Regcure Pro aan.

 

[footer]

Gerelateerde links: Computer schoon? Nu sneller maken!, Computer Clean UpComputer en verwijderen virus, Beste VirusscannerComputer opschonen –  

Click here to submit your review.


Submit your review
* Required Field

Duidelijk uitgelegd

Aug 29, 2012 by Carolina Verdongen

Bedankt voor de informatie, handige tips en goed uitgelegd.
Ga zo door zou ik zeggen!!


Mijn pc een puinhoop!

Aug 18, 2012 by Raymond Lemmens

Mijn computer was echt een grote puinhoop. Maar een groot deel van die rommel wordt veroorzaakt door Windows zelf!
Ik had bijna aan 4 GB aan updates installers op mijn harde schijf.

Bedankt voor de tips, ik heb weer wat meer vrije ruimte op mijn HDD!

Cheers!


Pc sneller maken , USA 4.5 5.0 2 2 Bedankt voor de informatie, handige tips en goed uitgelegd.Ga zo door zou ik zeggen!!