Heeft u last van een trage computer?

Trage computer en oplossingenEr zijn verschillende factoren die een trage computer kunnen veroorzaken.
Deze factoren hangen vaak samen met het ontbreken van onderhoud aan de PC.
Het opschonen van de computer is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat de PC performance hoog blijft. Als u eenmaal een trage computer heeft, kunt meestal de pc sneller maken met een eenvoudige opschoon beurt. Om te bepalen wat er precies opgeschoond moet worden is het belangrijk dat u weet de oorzaak van uw trage pc.

Wilt u de oorzaak weten waarom u computer traag is?

pc opschonen

Ontdek nu één aantal van de belangrijkste oorzaken van een trage computer.

U vindt hieronder een aantal voorbeelden van momenten waarop en computer traag kan zijn. Als u uw probleem herkent in een van deze voorbeelden, vindt u meteen tips om van uw trage computer weer een snelle computer te maken.

1. Trage computer bij het opstarten

trage computer

Als u uw pc opstart, worden Windows en de door u geïnstalleerde programma’s en services opgeladen. Om een programma te kunnen opladen heeft uw computer informatie nodig. Deze informatie wordt configuratie genoemd. Er bestaan twee typen configuraties: de applicatie configuratie en de systeem configuratie.

In de systeem configuratie wordt aangegeven waar een programma bepaalde drivers of Dll’s kan vinden naast informatie over het systeem en gebruiker instellingen. De applicatie configuratie bevat  programma specifieke instellingen. Zonder deze configuratie kan geen enkel programma functioneren. Al deze informatie wordt opgeslagen in het Windows Register.

Het Windows Register speelt daarom een cruciale rol in het besturingssysteemAls u een trage computer heeft bij het opstarten, of er worden foutmeldingen vertoond, dan is de kans groot dat de oorzaak van het probleem in het Windows Register zit. Het Windows Register opschonen kan u helpen bij het oplossen van dit probleem. Dit doet u alleen met een top registry cleaner zoals de hierboven besproken Registry Reviver of de Regcure Pro. Vergelijk beide programma’s voordat u het Windows register volledig gaat opschonen en optimaliseren.

trage computer sneller makenWindows register vervuiling kan uw computer vertragen. Aanbevolen oplossing:

Start nu hier een gratis diagnose scan voor het Windows register met Registry Reviver.

”Voorkomen is beter dan genezen!”

2. Wanneer heb je een erg trage computer?

Soms is het overduidelijk. Het opstarten van de pc duurt een eeuwigheid en programma’s starten langzaam op. Zelfs het internet is niet vooruit te branden. Een hele trage computer is een pc die constant hangt, of vastloopt. Een andere factor die dit probleem kan veroorzaken: niet goed werkende opstartprogramma’s en/of services. Dit zijn opstartprogramma’s die op het zelfde moment als Windows opstarten. Hoe kunt u dat oplossen? Door zoveel mogelijk opstartprogramma’s uit te schakelen.

Is er een eenvoudige oplossing om een hele trage computer sneller te maken?
Jazeker: de pc opschonen!

Zoals eerder aangegeven, een groot deel van computerproblemen worden veroorzaakt door de computer niet, of slecht te onderhouden. In het artikel: eenvoudig de computer opschonen, vind u instructies om de computer op te schonen.

3. Uw computer is af en toe traag

Als uw computer goed presteert maar langzaam wordt bij speciale acties, dan ligt de oorzaak van het probleem op een ander gebied. Afhankelijk van wat u voor een actie uitvoert, kan het probleem veroorzaakt worden door een virus of door slecht functioneerde hardware/drivers. Hoe kunt u dit oplossen?

De eerste stap is het controleren van uw computer op virus besmetting.
Virussen en malware staan bekend om hun negatieve effect op de pc performance. Vooral adware en spyware staan daar bekend om. Dit type malware  is er op uit om zoveel mogelijk persoonlijke gegevens van u te verzamelen om op basis daarvan “op maat” gemaakte reclame van producten aan u toe te zenden waarin u mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn. Met een erg trage computer als gevolg. Als u nog geen Spyware scanner heeft, raden we aan om een security oplossing te testen van Bitdefender Internet Security software of de SpyHunter. Check uw computer met een van deze goede spyware en antivirus programma. Voor meer informatie: Wat is nu de beste virusscanner? Op specifieke momenten, en vooral als u het internet gebruikt, merkt u dat uw computer traag wordt. Maar niet alleen uw computer wordt traag, u krijgt ook nog te maken met een ander probleem: een traag internet. Als uw computer traag is bij een specifiek programma en de pc is niet besmet met een virus. Dan kunt u twee dingen proberen: 1. Het betreffende programma herinstalleren; 2. Uw systeem drivers actualiseren; lees meer daarover in: update Windows drivers. Een ander artikel die u kunt lezen is: hoe moet ik een virus verwijderen van mijn pc?

4. Constant een trage computer

Als u altijd een hele trage computer heeft, is het probleem wat gecompliceerder.
Wat kunt u doen? Een pc met grote performance problemen heeft normaal gesproken een combinatie van problemen. Meestal zijn al deze problemen gerelateerd aan een gebrek aan goed pc onderhoud. Een opschoonbeurt is dan ook ons advies. In het artikel: computer opschonen, vindt u meer informatie en instructies over hoe u  dit in eenvoudige stappen kunt doen.

trage computer Aanbevolen:

Gratis Diagnose Scan voor uw computer voor het bepalen wat uw computer nog traag maakt

5. Windows optimaliseren & Windows tuning:

Heeft u de instructies opgevolgd zoals gespecificeerd in het artikel computer opschonen, dan kunt u er zeker van zijn dat uw computer weer schoon is. Eenmaal schoon, kunt u beginnen aan het versnellen van uw computer, ook wel Windows Tuning genoemd.  Met het tunen van Windows kunt u de performance flink verbeteren.
Lees daarvoor de pagina: pc sneller maken .


Terug naar boven Terug naar boven
Deel dit artikel in uw social netwerk: Share

Gerelateerde links: Oorzaak van trage computer, Bitdefender Internet Security Review, Computer Opschonen.

Click here to submit your review.


Submit your review
* Required Field

{ 10 comments… read them below or add one }

Erik de Boer June 13, 2011 at 9:55 am

Mijn computer is super traag. Ik vermoed dat mijn pc besmet is met een virus, ook al gebruik ik een gratis virusscanner. Mijn computer is namelijk vooral traag als ik aan het internetten ben. Welk antivirus programma kan ik het beste gebruiken?

Bedankt,
Erik

Frans Jacobs June 13, 2011 at 10:01 am

Hallo Erik,
Ik raad je aan het artikel: computer traag vanwege virusbesmetting te lezen. Hier wordt dieper ingegaan op dit thema, omdat vaak alleen het virus verwijderen niet voldoende is om de schade te repareren.

Marcel Poppen July 11, 2011 at 12:05 pm

Hi, mijn computer is traag en zo hem graag willen versnellen. Nu moet ik zeggen dat mijn pc al best een oudje is, een jaar of 3 of 4. Nu heb ik er onlangs Windows 7 opgezet omdat Windows Vista gewoon een drama is. De computer is wel wat sneller geworden maar is nog steeds traag.
Tips?

Frans Jacobs July 11, 2011 at 1:40 pm

Hallo Marcel,
Je hebt niet de specificaties opgegeven van je computer.
Wat erg belangrijk is voor Windows 7 is de hoeveelheid vrij beschikbare werkgeheugen. Zorg ervoor dat je voldoende geheugen beschikbaar hebt.
Ik raad je aan het artikel: http://www.pcsnellermaken.nl/windows-7-sneller-maken/readyboost/ te lezen.

Stefan Steenvoorts July 27, 2011 at 9:20 am

Kan het ook zijn dat je een trage pc krijgt omdat een bepaalde hardware component kapot is?
Ik merk dat de ventilator van mijn pc niet goed werkt zou dat invloed kunnen hebben?
Thx :-)

Frans Jacobs July 27, 2011 at 11:09 am

Hallo Stefan,
Ja zeker kan heeft dat invloed! Als je zeker bent dat een component kapot is moet je hem vervangen. Als je niet zeker bent zou ik beginnen met de pc opschonen.
Als de pc schoon is en werkt met de laaste drivers en Windows updates dan kun je al veel oorzaken uitsluiten.
Succes!

Jo Omloo August 23, 2011 at 7:26 pm

Ik heb een hele trage computer, maar mischien heeft de leeftijd van mijn pc er iets mee van doen. Mijn pc is ongeveer 4/5 jaar oud en werkt nog met XP. Heeft het zin om die oude bak nog sneller te maken of is het beter om een nieuwe te kopen?

Richard September 19, 2011 at 7:47 pm

Hallo Jo,

Een trage computer sneller maken is ook nuttig als je een oude pc hebt.
Ik heb een pc van 6 jaar oud en die draait prima. Het ligt er dus aan wat je er mee wilt doen en je moet natuurlijk wel je pc goed onderhouden. Kortom: een trage computer sneller maken is nuttig voor elke pc! ;-)

Richard

Evelien October 20, 2011 at 6:04 pm

Mijn computer was besmet met spyware. Heb een antivirus programma gedownload AVG (die is gratis), maar nadat het virus is verwijderd heb ik een hele trage computer. Volgens mijn antivirus is er nu geen virus meer op mijn computer, maar waarom gaat hij dan nog zo langzaam?

Marc November 7, 2011 at 10:51 pm

Kijk, een registry cleaner is vaak een oplossing voor een trage computer. Is uw computer traag? U heeft nog een XPtje, ja gebruik dan eens een register cleaner. Hier is een goede website over cleaners en het Windows register:
http://www.registrycleaners.nl/

{ 6 trackbacks }